Prinsenland adviseurs header

Vrijblijvend informatie?

Bel 010 455 25 00

Prinsenland Nieuws 22

 
 
     
   

In dit nieuwsitem komen de volgende onderwerpen aan bod;

Hypotheek in één dag 
2018: Renteaftrek restschuld nieuwe hypotheken vervalt

NVM Open Huizen Dag 30 september

 

 
 

Hypotheek in één dag

 
 

Wij zijn van mening dat u zich het beste vooraf laat informeren over uw mogelijkheden. Toch zijn er situaties te bedenken waarin u snel duidelijkheid wilt. Bijvoorbeeld omdat de termijn van de ontbindende voorwaarden financiering snel verloopt. Of omdat u plotseling bent opgeroepen voor een oefening of uitzending. Wij leveren diverse geldverstrekkers waarbij het mogelijk is binnen één dag een akkoord te verkrijgen. Uiteraard gelden hier wel een aantal spelregels voor. Zo zal direct bij de hypotheek-aanvraag een aantal stukken dienen te worden overlegd:

  • Kopie ID
  • Loonstrook, werkgeversverklaring, aangifte IB, pensioen gegevens
  • Afschrift spaarrekening
  • Opgave lening, studieschuld en credit card
  • ‚Äč(voorlopige) koopovereenkomst, taxatierapport & recente woz waarde

De stukken dienen aan bepaalde specificaties te voldoen. Neem hierover contact met ons op.

Laagste rentes per 29 september voor de meest geadviseerde rentevast periodes:

Rentevast
periode

   NHG         tot 101%
marktwaarde
(niet NHG)
tot 85%
marktwaarde
(niet NHG)
10 jaar   1,58% 2,13% 1,73%
20 jaar   2,25% 2,70% 2,40% 
30 jaar   2,55% 3,00% 2,70%

Voor actuele rentestanden en andere rentevast periodes verwijzen wij naar onze online module.

   
     
     

2018: Renteaftrek restschuld voor nieuwe hypotheken vervalt

 
   

Heeft u een restschuld en verhuisplannen? Wellicht is het dan verstandig een woning aan te kopen in 2017. De rente voor een restschuld financiering is nu nog fiscaal aftrekbaar. Dit zorgt voor lagere maandlasten. Daarnaast kunt u, op dit moment, bij diverse banken extra lenen om de restschuld te financieren. 

Vanaf 2018 vervalt de renteaftrek voor het financieren van een restschuld. Concreet zal dat tot gevolg hebben dat u fors minder kunt lenen én dat uw maandlast stijgt. Heeft u een restschuld en verhuisplannen? Dan kan het erg interessant zijn om nog in 2017 een woning aan te kopen. 

Inzicht in uw mogelijkheden
Wat kan u maximaal lenen en welke maandlasten kunt u verwachten? Neem hiervoor contact met ons op. Vanzelfsprekend adviseren wij banken met goede voorwaarden. Geldverstrekkers verschillen hier onderling behoorlijk in. 

Advies door professionals bespaart u toekomstig tot tienduizenden euro's. Zo heeft u onze advieskosten snel terug verdiend. Vraag een informatiepakket aan. 

   
     
 

 

NVM Open Huizen Dag 30 september 

 
 

Op 30 september vindt de jaarlijkse NVM Open Huizen Dag plaats. Vraag een Erkend Hypothecair Planner om met u mee te denken wat de ideale financiering voor de woning van uw dromen is. Maximaal lenen is namelijk niet altijd de beste oplossing. Vul ons contactformulier in of bel met 010-4552500.