Prinsenland adviseurs header

Vrijblijvend informatie?

Bel 010 455 25 00

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met de Starterlening kunt u, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die u op het oog heeft.

Gunstige voorwaarden
De Starterslening, aangeboden door SVn en uw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing. Indien u denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kunt u, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

De gemeente bepaalt
Uw gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt uw gemeente de maximale hoofdsom van de Starterslening die u kunt krijgen.

bron: www.svn.nl

Onze rol
Prinsenland Adviseurs helpt bij het uitzoeken of u in aanmerking komt voor de starterslening. Eveneens helpen wij bij het aanvragen ervan. De Starterslening vormt een onderdeel van de totale financiering. Neem bij voorkeur, voordat u een woning aankoopt, contact met ons op om uit te zoeken of de Starterslening op u van toepassing is.

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?
Iedere gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Gemeenten stellen een verordening op waarin de voorwaarden worden vastgelegd.

In de verordening staat o.a.:

  • De definitie van de doelgroep(en)
  • De woningcategorie (bestaand, nieuwbouw of projectmatig)
  • Meerwerk c.q. verbouwingskosten mogen worden meegeteld ter bepaling van de hoogte van de Starterslening
  • De aankoopkostengrens
  • De maximale Starterslening

Bekijk hier of uw gemeente de Starterslening voert en welke voorwaarden er zijn gesteld.


Ga naar    'Bereken uw maximale hypotheek'
Ga naar    'Nationale hypotheekgarantie (NHG)'
Ga naar    'Oversluiten van uw hypotheek'
Ga naar    'Laagste rentes'
Ga naar    'Hypotheekvormen'

  1. U mag nog 200 tekens gebruiken