Prinsenland adviseurs header

Vrijblijvend informatie?

Bel 010 455 25 00

Blog

Schade met uitgeleende auto. Hoe zit dat precies?


Extra premie na terugval schadevrije jaren
Een man die zijn auto in 2015 uitleende, zal zich in de toekomst nog wel een paar keer bedenken voor hij dit opnieuw doet. Onlangs oordeelde de rechtbank in Limburg dat de veroorzaker van de schade, de man die de auto heeft geleend, niet op draait voor het financieel nadeel veroorzaakt door de terugval in schadevrije jaren. ‘’Wie zijn auto uitleent aan een ander, weet – of moet weten - dat zijn WAM-verzekering zal uitkeren als er met die auto een schade wordt gemaakt’’. Leent u uw auto uit en wordt daarmee schade veroorzaakt? U draait zelf op voor de terugval in schadevrije jaren en de hogere premie die dit tot gevolg heeft.


Goed bruiklener?
Anders oordeelde de rechter over de schade veroorzaakt aan de auto van de uitlener. In deze specifieke casus heeft rechter vastgesteld dat gedaagde partij niet als een goed bruiklener heeft gehandeld. Daarom is de bestuurder veroordeeld tot het terugbetalen van de kosten van de schade aan de geleende auto.

Volledige uitspraak zie: ECLI:NL:RBLIM:2018:1521


Prinsenland Autoverzekering

  • Wij staan u bij met raad en daad, u maakt gebruik van onze expertise
  • Hulp bij afhandeling schade
  • Vergelijk uit circa 30 verzekeraars
  • Jaarlijkse premiecheck dus altijd de voordeligste premies
  • Extra korting voor bijzondere doelgroepen - neem hiervoor telefonisch contact met ons op 010-4552500
  • Gratis uw persoonlijke digitale polismapTelefonisch een offerte of zelf berekenen
Bent u nieuwsgierig naar de premie voor uw (nieuwe) auto. Bereken deze dan via onze online rekenmodule of neem contact met ons. Wij denken graag met u mee over de meest geschikte dekking en adviseren u daar waar nodig. Bel 010 – 455 25 00 voor een vrijblijvende offerte. 

Publicatiedatum 6 maart 2018      bron: Amweb